Microsoft Azure Machine Learning Servis Kurulumu
Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Microsoft Azure üzerinden ML servis kurulumunu anlatacağım, iyi okumalar dilerim 🙂.
İlk olarak Azure Portal sitesine giriş yapıyoruz. Bizleri aşağıdaki şekilde bir ekran bekliyor. Burada Azure tarafından bizlere sunulan servisleri görmekteyiz.
Sayfa analizini yapmak gerekirse;
Azure services = Azure’nin bizlere sunduğu hizmetlerin tamamını görebiliyoruz “More services” diyerek hepsini görebilirsiniz.
Recent Resources = Kullandığım son kaynakları göstermektedir. SQL EKİBİ kaynağı altında çalışma yaptığım için benim kaynağımın adı SQLEKİBİ, sizlerde farklı kaynaklarda çalıştığınızda çalıştığınız kaynağın ismine tıklayarak işlemlerinizi devam ettire bilirsiniz.
Navigate = Bu kısımda bizleri 4 parametre bekliyor 1. parametre Subscriptions burada aboneliğimizin hakkında tüm detaylı bilgileri görüyoruz örnek vermek gerekirse hangi abone adı altında işlem yapıyoruz, abone adı, abone görevi, yetkileri, abone ID, statü durumunu şeklinde kimlik bilgilerini görüyoruz. 2. parametre ise Resource groups burada ise bağlı olduğumuz kaynak(ekip olabilir, şirketinizin bir departmanı olabilir) detaylı olarak görmekteyiz. 3. parametre ise All resources burada ise tüm ekibimizin yaptığı çalışmaları/kaynakları kısacası yaptığı tüm aktiviteleri buradan kontrol ediyoruz. 4. Dassboard burada ise çok basit tüm çalışmaları görüyoruz :).
Sonra ki adımda “Recent resources” kısmından çalışmak istediğim kaynağı seçerek orada işlem yapmak için tıklıyorum ve karşıma şöyle bir ekran karşımızı çıkıyor.
Burada SQLEKİBİ adı altında tüm çalışmalarımızı görmekteyiz. Sonraki adımda “Create” diyoruz.
Sayfa analizinde tüm detaylar şu şekildedir;
Create = Oluşturmak, istediğimiz servisi oluşturmamız için.
Edit columns = Kolonları düzenlemek için kullanıyoruz.
Delete Resource group = Tehlikeli bir işlemdir lütfen dikkat ediniz tüm çalışma arkadaşlarınızın çalışmalarını tek tuşla silebilirsiniz.
Reflesh = Adı üzerinde yenileme işlemidir. Sayfanızı ve yaptığınız işlemleri yeniler.
Export to CSV = Burada ise yaptığınız işlemleri çıktı almanız durumunda csv dosyasına aktarılmış şekilde size sunuyor. Tüm ara işlemler buradadır.
Open Query = Burada çok önemli kod değişliklerinden ince tüm ayarları burada yapabilirsiniz. Dikkatli olmanızı öneririm.
Assingn Tags = Etiketler, aynı etiketi birden çok kaynağa ve kaynak grubuna uygulayarak kaynakları kategorilere ayırmanıza ve birleştirilmiş faturalandırmayı görüntülemenize olanak sağlayan ad/değer çiftleridir. Etiket adları büyük/küçük harfe duyarlı değildir, ancak etiket değerleri büyük/küçük harfe duyarlıdır.
More = Daha fazla işlem yapmak adına size 3 parametre sunar burada ufak detayları ayarlayabilirsiniz.
Delete = Yaptığınız kaynağı sadece ve sadece kaynağı silmek için kullanın lütfen. Delete Resource group ile karıştırmayın aralarında ince bir çizgi vardır.
Export Template = Template çıktısı almak isterseniz kullanabilirsiniz.
Feedback = Bu kısımda microsoft sizden geri bildirim istiyor kullandığınız serviste artıları, eksikleri veyahut hatalar varsa buradan bildirip iletebilirsiniz.
Open the mobile = Bu kısımda telefonunuz ile senkron şekilde hareket etmeniz için çok önemli bir parametredir. Çıkan QR kodu okutarak telefondan işlemlerinizi görebilir düzelte bilirsiniz.
Sonraki adımda “Create” diyoruz.
Servisimiz SQLEKİBİ adı altında çalışıyor (Resource group)
Çalışma alanı bilgileri, Workspace Name CanAzure yazıyorum ve diğer kısımlar otomatik doluyor.
Burada genel kontroller yaptıktan sonra create diyoruz.
Evet baştan sona görseller ile destekli bir kurulum gerçekleştirdik yakın zamanda videolu şekilde de anlatabilirim.
Sonraki Azure serüvenin de görüşmek dileğiyle.
Saygılarımla.